SCOTT MCCALL \\ TYLER POSEY

Scott McCall, a Teen Wolf sorozatban játszott szerepe szerint a főhős és természet feletti képessége, hogy vérfarkas az 1. évad 1. része óta. Az 1-2. évadban β, majd a 3. évadtól igazi α válik belőle, vagyis saját erejéből lett azzá (ilyen a történet szerint 100 évente csak egyszer történik). Célja, hogy megvédje barátait a különböző természetfeletti erőktől.

https://www.facebook.com/TylerEffingPosey?fref=ts    http://web.stagram.com/n/i_love_harveys    http://starity.hu/sztarok/tyler-posey/    http://www.imdb.com/name/nm0692677/   

Születési név: Tyler Garcia Posey
Becenév: Ty, T-Pose
Születési idő: 1991. október 18.
Születési hely: Santa Monica, Kalifornia, USA
Foglalkozás: színész, zenész
Családi állapot
: nőtlen
Partner
: Seana Gorlick
Magasság
: 178 cm
Eredeti hajszín
: barna
Szemszín
: barna
Csillagjegy
: Mérleg
FILMSZEREPEI

Év Film Szerep
2000 Férfibecsület egy fiú
2002 Az igazság nevében Maurio
2002 Nyomtalanul Robert
2002 Álmoban már láttalak Ty Ventura
2001-2004 Doki Raul Garcia
2011 Teen Wolf Scott McCall
2012 Taco Shop Smokes
2012 A bátyám árnyékában Doug

Tyler Posey (Santa Monica, 1991. október 18.) amerikai színész és énekes (a Lost in Kostko nevű együttesben játszik, az együttes többi tagja: Alex Gertsch /dobos/, Jeremy Bauer /basszusgitáros/, Freddy Ramirez /énekes és gitáros/). Származása szerint mexikói, de ír, skót, angol és indián vér is csörgedezik az ereiben. Édesanyja Cyndi Garcia, édesapja John Posey, testvérei Jesse és Derek.

A Hart középiskolába járt Santa Monicában. 6 évesen kezdte színészi karrierjét, 1997-ben. Kisebb szerepei is voltak filmekben és sorozatokban is egy-egy jelenet erejéig. Hobbija a gördeszkázás és a jégkorizás. Jelenleg Los Angeles környékén él.

SZÍNÉSZI KARRIER
A filmek világába mindössze 8 évesen csöppent bele, mikor 2000-ben szerepet kapott a Férfibecsület című életrajzi drámában, ahol olyan neves színészek oldalán mutatkozott, mint Robert De Niro és Charlize Theron. Karrierje innentől kezdve folyamatosan felfelé ívelt, ennek eredményeképp pedig bejárta az egész Egyesült Államokat, Kanadát és Mexikót. Elmondása szerint hatalmas inspiráció volt nagyobbnál nagyobb színészekkel játszani, továbbá a mai napig büszkén tekint vissza első szereplésére.

2001-ben ismerte meg arcát a nagyközönség, mikor is főszerepet kapott a Doki című sorozatban, ahol Raul Garcia karakterét alakította és összesen 86 epizód erejéig láthattuk a képernyőn. Lehetőséget kapott játszani a főszereplő, Billy Ray Cyrus lányával, Miley Cyrusszal, akinek ez volt élete első TV-s szereplése. A sorozat 2004-ben 5 évad után lehúzta a rolót.

2002-ben több apróbb szerepet vállalt, többek között láthattuk a Nyomtalanulban, illetve Jennifer Lopez oldalán az Álmomban már láttalak című vígjáték-drámában. Szintén feltűnt, ezúttal Arnold Schwarzenegger mellett az Az igazság nevében című akciófilmben.

2005-ben szerepet kapott az Inside Out című drámában, ezen kívül pedig vendégszereplőként láthattuk olyan sorozatoban, mint a Sue Thomas - FBI, illetve az Into the West. 2006-ban láthattuk a nagysikerű Smallville című sorozatban, ahol Javier Ramirez karakterét keltette életre. Szintén ebben az évben visszatérő szereplőként mutatkozott a Testvérek drámaszériában. 2007-ben feltűnt a Veritas, Prince of Truth címá filmben. Ugyanebben az évben jelentkezett Jacob Black szerepére Stephenie Meyer sikeres könyvsorozatának, az Alkonyat-szériának filmes adaptációjába. A szerepet végül Taylor Lautner kapta meg, ám állításuk szerint a mai napig jó barátságot ápolnak. 2009-ben szerepet kapott a Lincoln Heights című tévésorozatban, ahol összesen 7 epizód erejéig láthattuk a képernyőn, Andrew Ortega karaktereként. A következő évben egy rövid ideig láthattuk a Legendary című filmben is.

MAGÁNÉLET

2013 júliusában eljegyezte barátnőjét, Seana Gorlick-et, akivel kiskoruk óta jó barátságot ápoltak, ám csak 2011 nyarán alakult ki kapcsolatuk.

JELÖLÉSEK 
  • 2002: Legjobb alakítás televíziós vígjátékban vagy drámában - Doki
  • 2004: Legjobb alakítás televíziós vígjátékban vagy drámában - Doki
  • 2005: Leginspirálóbb televíziós alakítás - Doki 
  • 2011: A nyár férfi televíziós sztrája - Teen Wolf
  • 2011: Áttörő televíziós sztár - Teen Wolf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése