LYDIA MARTIN \\ HOLLAND RODEN

Lydia Martin, a Teen Wolf sorozatban játszott szerepe szerint a főhőssel egy osztályba jár és Allison legjobb barátnője. Képessége akkor derül ki, mikor Peter Hale (az első évadban α a falkában) megharapja, így kiderül, hogy immúnis a harapásra. Később kiderül az is, hogy ő egy ún. banshee, vagyis megérzi, ha valakinek közeledik a halála, illetve hangokat hall, amik segítségül szolgálnak különböző információk kiderítésében. Sikoltását mindenki hallja, így menekül meg a haláltól a 3 évad A felének egyik részében is. 

https://www.facebook.com/pages/Holland-Roden/168955476453010?fref=ts    http://www.imdb.com/name/nm1555699/    http://instagram.com/hollandroden#    http://starity.hu/sztarok/holland-roden    https://twitter.com/hollandroden/

Születési név: Holland Marie Roden 
Születési idő: 1988. október 07.
Születési hely: Dallas, Amerikai Egyesült Államok
Foglalkozás: színésznő
Családi állapot
: hajadon
Partner
: nem publikus
Magasság
: 160 cm
Eredeti hajszín
: barna
Szemszín
: zöld
Csillagjegy
: Mérleg
Holland Roden 1988. július 28-án született Dallasban, Texas államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Holland már fiatalabb korában is érdeklődött a színészet iránt, szívesen vett részt színházi táborokban és a színészleckék voltak a szenvedélyei. Mindenesetre második szerelme, a tudomány volt az, ami Los Angelesbe irányította, hogy ott végre elkezdhesse karrierjét.

Holland a tanulmányainak szentelte magát és nappali-tagozatos diákként folytatta tanulmányait, ám zsúfolt munkarendjének eredményeként végül szakot kellett váltania; a UCLA-n sikeresen megszerezte diplomáját.

2007-ben debütált az HBO 12 Miles of Bad Road című sorozatában, Bronwyn karaktereként. 2008-ban Emily Locke-ként tűnt fel a Lost - Eltűntek című sorozatban. Az ezt követő években kisebb szerepeket kapott a Helyszínelők, a Döglött akták, a Pushed, illetve a Nancy ül a fűben című sorozatokban.

2009-ben megkapta Skyler szerepét a Hajrá csajok: A nagy összecsapásban, s talán a mai napig erről a szerepéről ismerik a legtöbben. Ezt követőleg szerepet kapott a Balfékek és a Gyilkos elmék című sorozatokban.

2011-ben megkapta Lydia Martin szerepét az MTV új sorozatában, amely az Ifjú farkasember című film nyomán készült, és a Teen Wolf címet viseli. A sorozatban olyan színészek tűnnek még fel, mint Tyler Posey, Tyler Hoechlin, Crystal Reed és Dylan O’Brien. A Teen Wolf első évadának premierje 2011. június 5-én, közvetlenül az MTV Movie Awards után volt külföldön.

A 2012. június 3-án, külföldön startoló második évadot itthon egy nagy esemény előzte meg: június 1-jén ugyanis kis hazánkban is bemutatásra került a sorozat első évada az AXN-en, méghozzá Teen Wolf - Farkasbőrben címmel. 2013. június 3-án, egy évvel a második évad premierjének napján debütált a sorozat harmadik évada külföldön, de még ebben az évben bejelentették, hogy 2014-ben a negyedik évadot is várhatjuk. 


Év Cím Szerep Jegyzetek
2008 12 Miles of Bad Road Bronwyn 3 episodes
2008 CSI: Crime Scene Investigation Kira Dellinger Episode: "Goodbye and Good Luck"
Lost Emily Locke Episode: "Cabin Fever"
Cold Case Missy Gallavan Episode: "Roller Girl"
2009 Pushed Sascha
Weeds Yogurt Peddler Episode: "Wonderful Wonderful"
Bring It On: Fight to the Finish Sky Film
Community Girl Episode: "Environmental Science"
2010 Criminal Minds Rebecca Daniels Episode "...A Thousand Words"
The Event Young Violet Episode: "Loyalty"
2011–present Teen Wolf Lydia Martin Főszereplő
2011 Memphis Beat Jill Simon Episode: "Lost"
2012 Grey's Anatomy Gretchen Shaw Episode: "This Magic Moment"
House of Dust Gabby Film
 

1 megjegyzés:

  1. Az első évadban nagyon nem volt nekem szimpatikus a Teen Wolf- ba, de egyre jobban megkedveltem, és végül ő lett a sorozatba a kedvenc női szereplőm... Engem csak az zavar, hogy nem jön össze Stiles-al... Szerintem jó páros lennének... Szívesen nézném őket együtt... Remélem, hogy a következő évadokba egymásra találnak... :-)

    VálaszTörlés