DEREK HALE \\ TYLER HOECHLIN

Derek Hale, a Teen Wolf sorozatban játszott szerepe szerint a főhős, Scott ellenségének tűnik az 1. évad első néhány részében, majd kiderül, hogy segíteni akar neki a vérfarkas lét kezelésében, majd a falkája tagja lesz (az első évadtól α a falkájában, majd később újra β lesz, mivel segített húgának (Cora Hale) életben maradni. 
https://www.facebook.com/TylerEffingPosey?fref=ts    http://web.stagram.com/n/i_love_harveys    http://starity.hu/sztarok/tyler-posey/    http://www.imdb.com/name/nm0692677/   

Születési név: Tyler Lee Hoechlin 
Születési idő: 1987. szeptember 11.
Születési hely: Corona, California, USA
Foglalkozás: színész, sportoló
Családi állapot
: nőtlen
Partner
: Brittany Snow
Magasság
: 183 cm
Eredeti hajszín
: fekete
Szemszín
: zöldes-kék
Csillagjegy
: Szűz 
Súly: 79 kg 


Tyler Lee Hoechlin 1987. szeptember 11-én született a Kaliforniai Coronában, az Egyesült Államokban. Szülei Don és Lori Hoechlin, van két fiútestvére Tanner és Travis és egy lány, Carrie. Félig svéd, félig amerikai. Már 9 éves korában elkezdett színészkedni, de leginkább mindig is a sportok, főképp a baseball iránt volt érdeklődött. A Santiago Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait.

SZÍNÉSZ KARRIER
Filmes karrierjét 1999-ben kezdte, amikor is a Family Tree című filmben megkapta Jeff Jo szerepét. 2001-ben a Train Requestben Billy szerepében volt. Az áttörést 2002-ben a Kárhozat Útja (Road To Perdition) hozta meg számára, ahol olyan filmes legendákkal játszott együtt mint Tom Hanks, Stanley Tucci, Jude Law és Daniel Craig. Ezután rengeteg szerepre kapott lehetőséget. Miután felfigyeltek színészi tehetségére, 2003-ban megkapta Martin Brewer szerepét a Hetedik Mennyországban, ahol több mint 4 éven keresztül alakított. Itt rengeteg barátságot kötött, főképpen Haylie Duffal.

2004-ben kapott egy jelölést a Teen Choice Awards díjátadón a Legjobb Áttörés szerepért a Hetedik Mennyországban. 2007-ben a CSI: Miami Helyszínelőkben kapott egy kisebb szerepet, ahol Shawn Hodges-t alakította. Szintén ebben az évben szerepet kapott egy thriller-horror filmben, a Grizzly Rage-ben ahol a főszereplőt, Wes Hardingot alakította. Ebben az évben még jelentkezett a Stepheni Mayer: Twilight nevű könyv megfilmesítésére, ahol Edward Cullen szerepére pályázott. Benne is volt az utolsók között akik a szerepet kaphatták volna, de Robert Pattinson nyerte meg végül.

2008-ban a Solstice-ban játszott, ahol egy Nick nevű srác bőrébe bújt. 2009-ben a My Boys nevű sorozatban szerepelt, ahol Owen Scott-ot alakította. Még ebben az évben a Castle című sorozatban is megfordult. 2011-ben az Open Gate cimű filmben szerepelt, ahol Kaleb-et alakította. Az Elhajlási Engedélyben Christina Applegate-tel és Owen Wilsonnal játszott együtt, ahol Gerry-t alakította, a sportoló főiskolást akiben Grace (Christinia Applegate) beleszeret de végül faképnél hagy.

Az MTV új sorozatában a Teen Wolfban megkapta az egyik főszereplő és egyben rosszfiú szerepét, Derek Hale-t. A BuddyTV 2011-ben a „Legszexibb Pasik” rovatában Tyler a harmadik helyen végzett. 2012-ben a Melvin Smarty-ban játszott, ahol Ricky Hersey-t jelenítette meg. 2012 végén és 2013 elején Ausztráliában pihente ki az óévet és kezdte az újévet két barátjával/kollégájával, Sinqua Walls-sal és Colton Haynes-sel. 2013-ra fog kijönni legújabb filmje a The Sticks. Jelenleg a Teen Wolf-hoz és új filmjéhez, az Undraftedhez forgat, amely 2014-ben fog megjelenni, és ahol Chace Crawford mellett lesz látható.

SPORT KARRIER
Tyler már kiskorában is nagyon sportos fiú volt, már 7 éves korában az amerikai baseball iránt rajongott és játszott, először még csak kezdőn, majd ahogyan nőtt kezdte egyre komolyabban venni. 9 évesen leigazolt a Pan-American csapathoz, Los Angelesben. 2005-ben kapott egy baseball játékos-i ösztöndíjat az Arizona State Egyetemén, ahol tanult és játszott is egy ideig. Ezután átigazolt a Battle Creek Bombers-hez a Northwoods ligába. 2008-ban a UC Irvine Anteaters csapatában játszott, ahol az LSU's Alex Box Stadium-ban ő ütötte el az utolsót, ezzel hazafutást csinálva. 2008 júniusában a Collegiate Summer csapatnál, a The Maxim Yankees-nél, Kaliforniában, Santa Clarában játszott. Jelenleg is baseballozik, ám már csak akkor ha nem forgat. A Hollywood Knights sztárok által alapított csapatban kosárlabdázik gyakran emelett.

MAGÁNÉLET
2004. januárjától márciusáig Tyler Ashlee Simpsonnal randevúzott. 2005-ben Mackenzie Rossmannal volt együtt, akivel a Hetedik Mennyország c. sorozatban ismerkedtek össze. A kapcsolat nem tartott túl sokáig, munkakapcsolatuk miatt nem jöttek ki úgy ahogy tervezték, ezért külön váltak, de jó barátok maradtak. 2010 márciusában Rachelle Brooke Smitthel, a Hajrá Csajok: Végső Összecsapás sztárjával tették közzé hogy együtt vannak. Rengeteg nyilvános helyen jelentek meg, temérdeknyi kép készült a párról. Végül kapcsolatuk 2012-ben zátonyra futott, nem tudni ki és hogy miért de a pár szakított. Nem is olyan régen, 2013 elején kezdett el Tyler Brittany Snow színésznővel randevúzni, és azóta is egy párt alkotnak.

ÉRDEKESSÉGEK

  • Fél a cápáktól
  • Vezetéknevét „Heck-Lin”-nek ejtik
  • Egy vörös Hummer H2 tulajdonosa
  • A baseball mellet gyakran szörfözik
  • Kate Beckingsale az egyik kedvenc színésznője
  • Tyler tervei szerint szeretne profi státuszú baseball játékos lenni
  • Testvérének (Tannernek) van egy sportboltja, ahol Tyler is be szokott segíteni
  • Jó barátja Colton Haynes, Chace Crawford, Ian Bohen és Haylie Duff
  • Los Angelesben lakik
  • 79 kg a testtömege

1 megjegyzés: