JACKSON WHITTEMORE \\ COLTON HAYNES

Jackson Whittemore, a Teen Wolf sorozatban játszott szerepe szerint a főhős osztálytársa, a Lacrosse csapat kapitánya, (később társkapitánya Scott McCall mellett). Ő gyanítja először, hogy Scott természet feletti képességekkel bír, majd ő maga is szeretne vérfarkas lenni, amihez vezető út (Derek harapása) az első évad végén meg is történik, de mint az a későbbiekben kiderült a dolog balul sült el: Kanima vált belőle. Az egész második évadban az is marad, majd a második évad utolsó részében vérfarkassá alakul. Az ezt követő évadokban már nem látható, a történet szerint Londonba utazott. 

https://www.facebook.com/TylerEffingPosey?fref=ts    http://web.stagram.com/n/i_love_harveys    http://starity.hu/sztarok/tyler-posey/    http://www.imdb.com/name/nm0692677/   
Születési név: Colton Lee Haynes
Becenév: Colt
Születési idő: 1988. július 13.
Születési hely: Wichita, Kansas
Foglalkozás: színész, modell
Családi állapot
: nőtlen
Partner
: nem publikus
Magasság
: 179 cm
Eredeti hajszín
: barna
Szemszín
: zöldeskék
Csillagjegy: Rák
Colton Lee Haynes amerikai színész 1988. július 13-án látta meg a napvilágot a kansasi Wichita-ban. Egy andale-i farmon nő fel Kansas-ben, de lakott már  Arkansasban, Új Mexió-ban, Texas-ban és Floridában is.  A kansasi Andale Középiskolába érettségizett le. Van egy idősebb bátyja Clinton és két nővére. A bátyja, Clinton szintén szintén színészi babérokra törekszik.

Colton modellként kezdte karrierjét tizenöt évesen New York-ban. Bruce Weber fotósorozatával indul be a modell karrierje az Abercrombie & Fitch-nél. Később olyan népszerű márkáknak dolgozik, mint Kira Plastinina, J.C. Penney vagy Ralph Lauren. 2008-ban folytatja a modellkedést olyan reklámkampányokban mint a Verizon és feltűnik a Teen Vogue és az Arena magazinokban is.

Los Angelesbe költözése után indul be a filmes karrierje, olyan televiziós sorozatokban kapott szerepet, mint a CSI: Miami, Pushing Daisies / Halottnak a csók, Melrose Place, The Hills, Look vagy a Privileged.
Sorozatmellékszerepek után  Colton szerepet kapott a Hallmark Channel Forever & Always című filmjében ahol Scott Hollandot játsza, majd egy fiatal srácot alakít egy kávézóban a 2007-es Transformers-ben.

2010-ben megkapta az ABC sorozatában a The Gates / A kapu-ban Brett Crezski szerepét, de sajnos a sorozat csak 13 részt élhetett meg. 2011-ben szerepet kapott az MTV saját gyártású sorozatában, a Teen Wolf / Farkasbőrben-ben melynek alapja az 1985-ös azonos című film, aminek a főszereplője Michael J. Fox volt. 2012-ben otthagyta a Teen Wolf-ot két évad után és csatlakozott a The CW új sikersorozatához az Arrow / A zöld íjászhoz, melyben Roy Harper-t alkítja olyan sikeresen, hogy a második évadra állandó szereplővé lépett elő. 

Érdekességek

  • Szerepelt a My Chemical Romance videóklipjében amelyet az I Don’t Love You című számhoz forgattak
  • Edward Cullen szerepének meghallgatására ment el, de nem kapta meg a szerepet
  • Jó barátságban van a The Gates sorozat óta Skyler Samuels-el és a Privileged óta Lucy Hale-lel
  • Vendégszerepelt Skyler sorozatában a The Nine Lives of Chloe King-ben
  • Szerepelt Leona Lewis - Trouble című klipjében 

FILMSZEREPEK

Év Cím Szerep Jegyzetek
2007 Transformers Cafe kid Uncredited
2007 CSI: Miami Brandon Fox Episode: "Bang, Bang, Your Debt"
2008 Privileged Alexander Episode: "All About Friends and Family"
2008 Pushing Daisies Ares Kostopolous Episode: "Frescorts"
2009 Always and Forever Scott Holland Television film
2009 Melrose Place Jessie Roberts Episode: "Gower"
2010 The Gates Brett Crezski Main cast; 11 episodes
2010 Look: The Series Shane Main cast; 11 episodes
2011–2012 Teen Wolf Jackson Whittemore Main cast (seasons 1–2); 24 episodes
2011 The Nine Lives of Chloe King Kai Episode: "Dogs of War"
2013–present Arrow Roy Harper Recurring - Season 1
Main cast - Season 2
2015 San Andreas
Filming


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése