ALLISON ARGENT \\ CRYSTAL REED

Allison Argent, a Teen Wolf sorozatban játszott szerepe szerint a főhős első szerelme. A családja vérfarkasvadász, ami az 1. évadban kerül a tudomásába, majd nem sokkal később az is, hogy szerelme, Scott is a család ellensége. Mindezzel akkor szembesül, mikor Scott-ot saját szeme láttára akarta elütni apja és nagynénje... A 3. évad végén egy misztikus lény (Oni) okozza halálát, miután ő a legyőzhetetlennek tűnő lényt megölte ezüst nyíllal (a családneve Argent, ami franciául ezüstöt jelent).

https://www.facebook.com/crystalreedpage?fref=ts    http://starity.hu/sztarok/crystal-reed/eletrajz/    http://instagram.com/crystalmreed#    http://www.imdb.com/name/nm3706952/   

Születési név: Crystal Reed
Becenév: Crys, C
Születési idő: 1985. február 06.
Születési hely: Detroit, USA
Foglalkozás: modell, színésznő
Családi állapot
: hajadon
Partner
: Darren McMullen
Magasság
: 173 cm
Eredeti hajszín
: barna
Szemszín
: barna
Csillagjegy
: Vízöntő


Crystal Reed 1988. szeptember 17-én született Detroit-ban, az USA-ban. Crystal mindig is tudta, hogy szerepléssel akar majd foglalkozni. Kis korában táncórákat vett, és a középiskolában, Roseville-ben a tánccsapat kapitány lett. Amíg Roseville-ben élt, a helyi kommunikációs színház aktív tagja volt, és olyna musicalekben játszott, mint az  Annie, a Fiddler on the Roof, és a Grease.

Ezután a Wayne State University-re ment, ahol a Bachelor of Fine Arts, vagyis röviden a BFA programot végezte el. Ezután Chicagoba költözött, ahol helyi produkciókban szerepelt a városon keresztül. Élete első szerepét is itt kapta, egy Pure Romance reklámban.  2008 decemberében költözött Hollywoodba, hogy jobban is beindíthassa karrierjét.

Első itteni szerepét a CSI: Crime Scene Investigation (Helyszínelők) című sorozatban kapta, ahol egy epizód erejéig alakította Julie szerepét. Ezután további sorozatokban kapott vendégszerepeket, a The Hard Times of RJ Berger-ben (RJ Berger - Hard kor), a Rizzoli & Isles-ben (Született detektívek), valamint a CSI:NY-ban (New York-i helyszínelők). Első filmszerepére sem kellett sokat várnia, ugyanezen évben ugyanis szerepet kapott még az Universal stúdió sci-fi thriller mozijában, a Skyline-ban, viszonylag jelentős karakterrel.

2011-ben megkapta Allison Argent szerepét az MTV legújabb sorozatában, a Teen Wolf-ban. Ez a szerep hozta meg számára - ha nem is a világhírnevet - a nagyobb ismertséget. Szintén ebben az évben mutatták be legújabb filmjét, Crazy, Stupid, Love. (Őrült, dilis szerelem.) címmel. A Warner Bros. stúdió újabb alkotásában többek között Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling és Emma Stone mellett szerepelt. Még ugyanebben az évben kapott egy epizódszerepet a 2009-től futó Drop Dead Diva (Haláli Testcsere) című sorozatban.

2012-ben került bemutatásra a Jewtopia, melyben Jennifer Love Hewitt mellett láthatjuk. Ugyanezen évben Magyarországon is bemutatásra került a Teen Wolf, mely a Farkasbőrben címet kapta. 2013-ban szerepelt a Crush című thrillerben. Várhatóan szerepel majd a Too Late című drámában, melynek forgatására a tervek szerint idén kerül sor.

MAGÁNÉLET
2008-tól 2010-ig Peter Nottoli felesége volt. 2011-ben járni kezdett Teen Wolfos kollégájával, Daniel Sharman színésszel, akivel azonban 2013 júniusában szakítottak. 

FILMSZEREPEK 


Év Eredeti cím Magyar cím Szerep Megjegyzés
2010Skyline
Denise
2011 Crazy, Stupid, Love Őrült, dilis, szerelem Amy Johnson
2012 Jewtopia
Rebecca Ogin
Crush
Bess utómunkálatok
2013 Too Late
Dorothy forgatás

SOROZATSZEREPEK 
Év Eredeti cím Magyar cím Szerep Megjegyzés
2010 CSI: Crime Scene Investigation CSI: A helyszínelők Julie 1 epizód: Lost & Found
The Hard Times of RJ Berger RJ Berger – Hard kor Renee 1 epizód: The Berger Cometh
Rizzoli & Isles Született detektívek Natalie 1 epizód: She Works Hard for the Money
CSI: NY CSI: New York-i helyszínelők Jules Roday 1 epizód: Damned If You Do
2011 Drop Dead Diva Haláli testcsere Ali 1 epizód: He Said, She Said
2011– Teen Wolf Teen Wolf – Farkasbőrben Allison Argent főszereplő
Jelölés—Teen Choice Díj: Legjobb női tévészereplő (nyár) (2011)
Jelölés—Teen Choice Díj: Legjobb női tévészereplő (fantasy/sci-fi) (2011)

JELÖLÉSEK
  • Teen Choice Awards - Legjobb televíziós színésznő - sci-fi/fantasy kategóriában
  • Teen Choice Awards - Legjobb nyári televíziós színésznő kategóriában
  • Teen Choice Awards - Legjobb színésznő - fantasy kategóriában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése